Moving School 002 complete!

With the roof and floor installed at the New Road site, the Ironwood team were ready to fit the walls to the school building.  After a successful meeting with Bayer AG, a German chemical and pharmaceutical company in Bangkok we received the fantastic news that the organisation would provide the wall material for both Moving School 002 and 003. The material to be used was a twin walled polycarbonate which has the benefit of being lightweight, durable and UV resistant and would allow the internal classrooms to be kept cool and light.

A member of the Bayer team from the Bangkok office kindly agreed to visit us in Mae Sot bringing with him a wealth of knowledge as to how to install the material. He instructed us the best methods of using the material and the suitable fixings to ensure the product remained water tight.

IMG_9286

The next step was to construct the wooden panels which would hold the plastic sheets in place. When all panels were finished and made in the workshop they were taken to the Moving School 002 site to be installed while classes continued for the school pupils in the old cramped building.

New Road pupils in their old school building
New Road pupils in their old school building

The wooden panels were built with sections to be used for windows which will add extra ventilation and light when needed into the classrooms.

We were very happy to see Moving School 002 nearly complete and looking fantastic! We would like to thank Bayer for kindly donating the polycarbonate material which will ensure the classrooms stay light and airy and have a great impact on the learning environment of the pupils from New Road.

It was now time for the Opening Ceremony and Bayer kindly treated the boys & girls of New Road to ice cream and a new school book.

Opening Ceremony of Moving School 002
Opening Ceremony of Moving School 002
Inside MOVINGschool 002
Inside MOVINGschool 002

We would like to thank the fantastic team at Ironwood for their hard work and dedication and to Jan from Agora Architects for his support and assistance. We look forward to sharing with you photos of the pupils in their new school classrooms very soon!

Thanks for reading,

Louise